Κυριακή, 29 Μαρτίου 2009

...Όταν οι νόμοι σιωπούν μιλούν οι πέτρες….


Τετάρτη, 14 Ιανουάριος 2009Από τους ΠΑΝΤΕΛΗ ΠΑΣΠΑΛΑ και ΣΤΕΦΑΝΟ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟ

Τελικά, σε αυτή τη χώρα για να αντέξουμε θα καταντήσουμε όλοι με ηρεμιστικά… Παρακολουθήσαμε (Δευτέρα, 12/01/09) την εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου στον ALTER, όπου μεταξύ άλλων παρουσίασε και θέμα για τη δολοφονία του καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα.
Το ρεπορτάζ ακριβέστατο και τα γεγονότα κατά γράμμα.
Θυμηθήκαμε, οργιστήκαμε για τις πρακτικές που εφάρμοσαν τότε ΟΝΝΕΔ και κυβέρνηση Μητσοτάκη, είδαμε τα πρωτόδικα δις ισόβια του Καλαμπόκα να γίνονται 3 χρόνια φυλάκιση, ήρθε και ως κερασάκι στην τούρτα η αμετανόητη δήλωση του Βασίλη Κοντογιαννόπουλου (τότε υπουργού Παιδείας) σχετικά με την... αναγκαιότητα της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισής του ("ηθικού αυτουργού του εγκλήματος" της δολοφονίας του Τεμπονέρα, όπως τον είχε αποκαλέσει τότε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Παπανδρέου)…
Αν και ο Βασίλης Κοντογιαννόπουλος αποποιείται της ευθύνης για τις επιθέσεις - ανακαταλήψεις στα σχολεία, λέγοντας ότι ποτέ δεν έδωσε τέτοια εντολή σε κανέναν, από την άλλη δεν δίστασε να υπερασπιστεί την πολιτική του ως υπουργός Παιδείας, δηλώνοντας ότι τη μεταρρύθμισή του η κοινωνία ακόμα και σήμερα τη θεωρεί αναγκαία.
Ε Λ Ε Ο Σ !
Μετά από 18 χρόνια, θρασύτατα θέλει να μας πει ότι 3 μήνες καταλήψεων 2.000 και πλέον σχολείων σε όλη την επικράτεια, 5 νεκροί, καθημερινές (τότε) συγκρούσεις και τελικά η παραίτηση του ίδιου και η αρχή της πτώσης της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, ήταν αποτέλεσμα παρεξήγησης… ότι η επαναφορά της ποδιάς, η παρακολούθηση της συμπεριφοράς των μαθητών μέσα και έξω από τα σχολεία, η κατάργηση των μαθητικών γενικών συνελεύσεων και το πόιντ σίστεμ (ως μέθοδος αξιολόγησης των παιδιών), είναι μεταρρύθμιση που "θέλει" σήμερα η Ελληνική Κοινωνία!!!!
Μετά από 18 χρόνια δεν κατάλαβε τίποτα!!!
Αυτός είναι ο κύριος που η κυβέρνηση Σημίτη τον έκανε υφυπουργό προσδοκώντας σε μερικές χιλιάδες ψήφους, δείχνοντας σε όλους μας την παντελή έλλειψη ηθικής στην πολιτική και τη σήψη του συστήματος που τα ξεπουλά όλα στο βωμό της εκλογής.
Ο Σημίτης και η κυβέρνησή του πήραν την απάντηση από τη γενιά μας αλλά και από τον Ελληνικό λαό: ο ίδιος αναγκάστηκε σε παραίτηση από πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και είναι πια παρελθόν, ενώ η φιλελεύθερη πολιτική του ακόμα μας στοιχειώνει.
Προς τιμήν του ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, περιθωριοποίησε εντελώς τον Βασίλη Κοντογιαννόπουλο, αφού πια δεν μετέχει σε κανένα όργανο του Κινήματος, δικαιώνοντας τα χιλιάδες μέλη του κόμματος που ως μαθητές τότε μετείχαν στις κινητοποιήσεις μέσα από τη μαθητική παράταξη Π.Α.Μ.Κ. ενωμένοι μαζί με χιλιάδες άλλους μαθητές διαφόρων ιδεολογικών κατευθύνσεων.
Ο Βασίλης Κοντογιαννόπουλος οφείλει να εξηγήσει στον ελληνικό λαό, αφού εκείνος δηλώνει "ανεύθυνος" για τις ανακαταλήψεις σχολείων, ποιος εξέδωσε τις εγκυκλίους που στάθηκαν το εφαλτήριο για αυτές από παρακρατικές ομάδες αγανακτισμένων νοικοκυραίων - ΟΝΝΕΔιτών, πράξεις που στην Πάτρα είχαν ως κατάληξη το φόνο του Νίκου Τεμπονέρα!
Αντίθετα με πολλούς άλλους, εμείς δεν ξεχνάμε! Ούτε τι σημαίνει Δεξιά, ούτε τις πρακτικές της! Και η αλήθεια μας είναι ο διαρκής αγώνας για την αναχαίτιση και ανατροπή κάθε αντιλαϊκής πολιτικής, για μία πολιτεία Δικαίου και Αρετής, για μια Δημοκρατική και Ελεύθερη Ελλάδα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου