Κυριακή, 19 Ιουλίου 2009

Δεν μας έφτανε η Ν.Δ. και το ΛΑ.Ο.Σ πλακώσανε και οι .. τσάτσοι


<<..ευτελισμός της Δημοκρατίας η πρόκληση εκλογών τον Μάρτιο με αφορμή την εκλογή Προέδρου τις Δημοκρατίας…>> κατά την άποψη των Συνταγματολόγων Τσάτσου-Κασιμάτη…. Βρέ καλώς τα παιδιά!!! (εδώ έπρεπε να το πεις Αλέκο μου…).
Είναι πραγματικά αδιανόητο το τi έχει τραβήξει αυτός ο τόπος από Καθηγητάδες και λοιπούς φωστήρες…
Σε μια περίοδο που λέξεις όπως αξιοπρέπεια, ΠΟΛΙΤΗΣ, Νόμος, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
είναι ουτοπία. Που μία κυβέρνηση ανοίγει και κλείνει τη βουλή σαν μπακάλικο στην Ικαρία. Που οι φόροι, οι μίζες, οι νονοί, οι κουμπάροι, οι μοναχοί, οι τραπεζίτες και οι….. Τούρκοι πετάνε πάνω από τα κεφάλια μας και δεν ξέρουμε από πού να προφυλαχτούμε, θυμήθηκαν οι Συνταγματολόγοι την έννοια Δημοκρατία…
Τόσα γεγονότα ζήσαμε και κανείς τους δεν μίλησε, και βρήκαν να μιλήσουν για ευτελισμό της Δημοκρατίας αν το ΠΑΣΟΚ προκαλέσει εκλογές τον Μάρτιο με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
Αλήθεια κύριοι καθηγητές, στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν αντανακλάται η συναίνεση της κοινωνίας προς την Κυβέρνηση? Η εκλογή του δεν έχει πολιτικό συμβολισμό?
Το Σύνταγμα προβλέπει αυξημένη πλειοψηφία για την εκλογή του ώστε να επισφραγίζεται και στη Βουλή η αποδοχή της εκάστοτε κυβέρνησης.
Αυτή τι στιγμή η κυβέρνηση είναι μειοψηφία στην κοινωνία, και στη βουλή η δεδηλωμένη χρειάζεται <<μηχανική υποστήριξη>> είτε με αποχωρήσεις της πλειοψηφίας, είτε με κινήσεις πανικού.
Το ΠΑΣΟΚ αλλά και τα άλλα κόμματα της Αριστεράς είναι υποχρεωμένα να ανοίξουν τον δρόμο ώστε ο λαός να δώσει λύσει στο σημερινό πολιτικό αδιέξοδο
που βρίσκετε η χώρα.

4 σχόλια:

 1. Συμφωνούμε απολύτως! Οι δήθεν διανοούμενοι νομίζουν ότι ο κόσμος γυρίζει γύρω από αυτούς και δεν μπορούν να καταπιούν ότι πέρασε η μπογιά τους! http://aratepylas.blogspot.com/2009/07/blog-post_19.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ξέρετε ποιος είναι ο Δ.Τσάτσος? Διαβάστε το βιβλίο Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΚΜΗ να πάρετε μια ιδέα. Μην τα ισοπεδώνετε όλα ποια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ioanni οι πολιτικοί ασκούν πολιτικές και
  οι συνταγματολόγοι μπορούν να "συνταγματολογούν" ελεύθερα. Από κει και πέρα η μεγάλη παρακμή είναι να πεινάει κόσμος και αντί για πολιτική εμείς να ασχολούμαστε με "συνταγματολογικές παπαροσυζητήσεις".
  Πού ήταν ο κόσμος της επιστήμης και της διανόησης όταν έκλεισε η Βουλή και παραγράφησαν τα πάντα όλα;

  Εεεεεε; Πού ήτανε;

  Και τι δουλειά έχει αυτό το θέμα να τίθεται οκτω μήνες πριν την ώρα του;

  Στην δημοκρατία μας, ο λαός ψηφίζει κόμματα.
  Η βούληση και οι πράξεις των κομμάτων κρίνονται.
  Επίσης, για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, το Σύνταγμα ορίζει τα πάντα.
  Επίσης, για τον τρόπο εφαρμογής του συντάγματος, το ίδιο το σύνταγμα ορίζει.
  Η πηγή είναι ο λαός.

  Μαθήματα επί αυτού δεν γίνονται δεκτά από κανέναν. Γιατί όπως οι πολιτικοί δεν μπορούν να δίνουν μαθήματα συνταγματικού δικαίου στον κύριο Τσάτσο, έτσι και ο κύριος Τσάτσος δεν μπορεί να δίνει μαθήματα πολιτικής στους πολιτικούς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή