Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2009

STOP στους Επαγγελματίες Πολιτικούς Θητείες σε Βουλευτές Δημάρχους Νομάρχες


http://www.facebook.com/group.php?gid=103535519522&ref=nfΕίναι γεγονός οτι η Δημοκρατία μας περνάει κρίση. Ένα γεγονός που πολλές φορές λειτουργεί αρνητικά είναι η μακροχρόνια παρουσία προσώπων σε θέσεις εξουσίας. Γνωρίζουμε οτι στη Δημοκρατία δεν έχουν θέση οι περιορισμοί, αλλά στην σημερινή κατάσταση και στο τέλμα που βρισκόμαστε
πρέπει να παρθούν μέτρα, γιατί το πρόβλημα δεν είναι στα πρόσωπα, αλλά στους θεσμούς, και αν θέλουμε ριζική αλλαγή στο πολιτικό μας σύστημα πρέπει να αλλάξουμε το μοντέλο του επαγγελματία καριερίστα πολιτικού.
Γιαυτό είναι αναγκαίο να οριστεί ανώτατο όριο τα 8 χρόνια σε πολιτειακούς
θώκους, Βουλευτές Δημάρχους και Νομάρχες, καταρχήν, ώστε και να μην δημιουργούνται <λιμνάζοντα νερά>, και να μπορούν να δώσουν ότι καλύτερο μπορούν, χωρίς το άγχος της σταδιοδρομίας. Γνωρίζουμε οτι κάθε περιορισμός μπορεί να κρύβει και αδικίες, αλλά το πολίτευμα σήμερα είναι στα όρια του. Σαφέστατα από μόνη της αυτή η ρύθμιση δεν φτάνει, και θα πρέπει να εξεταστεί σε συνάρτηση με μικρές μονοεδρικές περιφέρειες, αλλά και με επανεξέταση όλων τον προνομίων από μηδενική βάση των ανωτέρων θέσεων.
Η ομάδα αυτή θα ενημερώνει τα μέλη της για τις κινήσεις οποιουδήποτε φορέα κόμματος συλλόγου η πολιτικής ομάδας, που αναφέρονται στον συγκεκριμένο προβληματισμό μας.

1 σχόλιο:

 1. * Πρόταση πολιτική! Την κάνει αντιστοίχως, εδώ και πολλά χρόνια, στην Ιταλία ο Beppe Grillo.
  Όμως, προϋποθέτει την ύπαρξη πολιτικής… συνεπώς ανεδαφική για τη σημερινή πολιτική.
  π.χ. Οι Καραμανλής, Παπανδρέου, Παπαρήγα, Αλαβάνος, Καρατζαφέρης, σύμφωνα με κάτι τέτοιο οφείλουν να “συνταξιοδοτηθούν” από θεσμικούς κοινοβουλευτικούς ρόλους… για να μην προχωρήσουμε στο 75% περίπου των βουλευτών, νομαρχών, δημάρχων…
  Λες να θέλουν;

  http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2009/07/stop.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή