Τετάρτη, 5 Αυγούστου 2009

Καλώς ήρθατε στον Πειραιά με τα ...καταπράσινα νερά του....


Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει στο Μικρολίμανο, που δικαίως πλέον οι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες το έχουν μετονομάσει σε βουρκολίμανο.

Πας να κάτσεις να πιείς ένα καφέ, και η δυσοσμία από την <θάλασσα> είναι αφόρητη, και φανταστείτε σε πόσο δύσκολη θέση έρχονται τα μαγαζιά κυρίως που σερβίρουν φαγητό, φρέσκο ψάρι κλπ.

Το λιμανάκι είναι σε δύσκολο σημείο αλλά είναι δυνατόν να μην έχει γίνει μία μελέτη για τον στοιχειώδη καθαρισμό μέρους του βυθού? Τέτοιες τοποθεσίες έχουν και άλλες πόλεις, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, αλλά αυτό το χάλι δέν υπάρχει πουθενά, η κατάσταση είναι στα όρια του κινδύνου Δημόσιας Υγείας, και αν νομίζετε ότι υπερβάλω..... κερνάω καφεδάκι στο Μικρολίμανο....

1 σχόλιο:

 1. Τα αμέτρητα εκατομμύρια ευρώ που παρέχονται για την ολοκλήρωση του εργοστασίου βιολογικού καθαρισμού της Ψυττάλειας αλλά εξαφανίζονται ως δια μαγείας μέσα σε πολιτικές τσέπες, σίγουρα θα είχαν καταστήσει τον Πειραιά σ' ένα από τα καθαρότερα λιμάνια της Μεσογείου!
  Ενδεχόμενα όμως Παντελή μου οι κυβερνώντες μας έχουν άλλα σχέδια. Η επέλαση 5 εκατομμυρίων κινέζων στην πόλη μας άμα τη παραχώρηση του ΟΛΠ στην COSCO και η δημιουργία 2 μεταποιητικών εργοστασίων (το ένα είναι το παλιό εργοστάσιο Παπαστράτου), σίγουρα προδιαγράφουν ένα δυσοίωνο μέλλον για τους κατοίκους κι επαγγελματίες του Πειραιά. Πόσο μάλλον για το περιβάλλον.
  Καμία China town στον κόσμο δεν πληρεί υγειονομικούς κανόνες και προϋποθέσεις για σωστή και ασφαλή διαβίωση των πολιτών της.
  Δες εδώ κι εδώ την ετεροχρονισμένη επιβεβαίωση των αναγραφόμενων μου από το "ΕΘΝΟΣ"...
  Σαφώς δεν υποστηρίζω την αποδοχή των κυβερνητικών σχεδίων αλλά χρειάζεται εγρήγορση και ουσιαστική δράση για να μην γίνει ο Πειραιάς μας μια απέραντη χαβούζα...
  Σ' ευχαριστώ,
  "Στέλιος Λιμανίσιος"

  ΑπάντησηΔιαγραφή