Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2009

Eίναι ειλικρινής η <προσχώρηση> του ΚΚΕ στην Επαναστατική Αριστερά?Ξεκινώντας την τοποθέτηση μου για τα γεγονότα στο υπουργείο εργασίας, θα πρέπει να πω ότι χέρι που κατεβάζει γκλομπς σε κεφάλια εργατών και ανέργων, η τους ψεκάζει με καρκινογόνα χημικά είναι καταδικαστέο από όλο τον Ελληνικό λαό. Αυτό όμως που έχει ενδιαφέρων είναι ότι στην σύγκρουση πρωτοστάτησαν μέλη του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ. Για να δούμε όμως την συνέπεια τους, αλλά και την πρακτική που ακολούθησε ο συγκεκριμένος χώρος σε ανάλογα γεγονότα πολύ μεγαλύτερης έκτασης της προηγούμενης 20ετίας.
Α) 1990-1991: Χιλιάδες μαθητές μετά από 2 μήνες Καταλήψεων και 5 νεκρούς( μεταξύ αυτών ο Νίκος Τεμπονέρας) συγκρούονται με την αστυνομία που έχει πάρει εντολή να εκκενωθεί το κέντρο της Αθήνας με όποιο τίμημα.
Η απούσα και διασπασμένη τότε ΚΝΕ μιλά για προβοκάτορες, εισπράττοντας την συνολική κατακραυγή όλου του προοδευτικού κόσμου και της νεολαίας.
Β) Ασφαλιστική μεταρρύθμιση Καραμανλή: Το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ δεν προβαίνουν σε ανάλογες πράξεις, (εκτιμώντας μάλλον ότι δεν υπήρχε σημαντικός λόγος να εμποδιστή η ψήφιση του με κάθε τρόπο, ενώ τώρα υπάρχει λόγος σε μια κυβέρνηση που δεν έχει καταθέσει καν τις προγραμματικές της δηλώσεις) και όχι μόνο αυτό, άλλα το βράδυ που ήταν η ψηφοφορία, με χιλιάδες εργαζόμενους και νέους έξω από την βουλή, τα μέλη του ΚΚΕ έκαναν πορεία περνώντας από την βουλή και κατευθύνθηκαν στην Αμερικάνικη Πρεσβεία!!!!
Γ) Δεκέμβρης 2008: Νέοι σε όλη την Ελλάδα εξεγείρονται διαμαρτυρόμενοι για την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, το ΚΚΕ κρατά χλιαρή στάση με ανακοινώσεις και μικρή συμμετοχή σε πορείες απομονωμένες απο το νεανικό και λαϊκό κίνημα, καταγγέλλει τις αντιδράσεις, ενώ ο Δεξιός τύπος τους καλεί να βάλουν τάξη στον δρόμο γιατί αδυνατούσε η αστυνομία!!!!
Θέλω να είμαι ξεκάθαρος διαφωνώ πλήρως με τις πράξεις βίας από όπου και αν προέρχονται και υπενθυμίζω ότι όπως η τυφλή βία δεν ωφέλησε κανέναν κοινωνικό αγώνα, έτσι και η καταστολή δεν έλυσε ποτέ κανένα κοινωνικό πρόβλημα. Τι ήταν όμως αυτό που ώθησε το ΚΚΕ να στήσει αυτό το σκηνικό, το οποίο έβαλαν πρωτοσέλιδο όλες οι δεξιές εφημερίδες? Γιατί τώρα και όχι τότε?
Και αν πάμε και στην ουσία η κυβέρνηση είναι αυτή που στις προγραμματικές δηλώσεις έχει δεσμευτεί:
α) ότι θα φέρει το γνωστό πλέον νομοσχέδιο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και τους ανέργους που φτάνει μέχρι και την απαλλαγή από τα χρέη τους.
β) ότι θα δοθεί επίδομα αλληλεγγύης μέχρι 1300 ευρώ σε χαμηλόμισθους και ανέργους. (αν δεν το κάνει εδώ είμαστε...)
Η αγανάκτηση των ανέργων και των εργαζόμενων είναι δεδομένη χρόνια τώρα και το πως θα την εκφράσουν είμαι ο τελευταίος που θα το κρίνει. Ευθύνες υπάρχουν και στο ΠΑΣΟΚ με την κυβέρνηση Σημίτη και στην Νέα Δημοκρατία του Καραμανλή, και στις συνδικαλιστικές ηγεσίες της τελευταίας 15ετίας, και όσοι έχουν μεγαλώσει απο τα λειψά μεροκάματα των πατεράδων τους στο πέραμα το ξέρουνε καλύτερα... αλλά κύριοι του ΚΚΕ δεν έχετε κανένα δικαίωμα να το μετατρέπεται σε <αταξίες... στα πλαίσια του μάρκετινγκ>. Αν μέσα σε 6 μέρες αποφασίσατε να προχωρήσετε στην επαναστατική αριστερά (την οποία έχετε επανειλημμένος καταγγείλει για πράκτορες κλπ. ) καλώς... αλλά η ιστορία σας διαψεύδει......

6 σχόλια:

 1. ...ξέρουν από προβοκάτσιες!!! και όχι μόνο να τις καταγγέλουν!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΊΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΞΕΡΩ ΑΠΟ ΠΑΛΙΑ.ΕΓΡΑΦΑΝ ΣΤΟΝ ΟΔΗΓΗΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ.ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΛΈΓΧΕΙ ΤΟ ΚΚΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΛΛΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΟΚΑΡΕΙ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Όλη η φασαρία γίνεται γύρω από το φύλλο της Πανσπουδαστικής νούμερο 8, όργανο της ΑντιΕΦΕΕ, ευρύτερης αντιδικτατορικής συσπείρωσης στην οποία συμμετείχε και η ΚΝΕ. Για τον Οδηγητή δεν έχει ακουστεί κάτι. Εκτός αν έχεις κάτι παραπάνω υπόψη σου. Ούτε όμως και το φύλλο αυτό καταδικάζει την κατάληψη του Πολυτεχνείου. Αναμεταδίδει απλώς την ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής του Πολυτεχνείου, όπου καταδικάζεται η προσπάθειά ορισμένων, όπως λέει, πρακτόρων της χούντας που εισέβαλαν στην κατάληψη παριστάνοντας τους αναρχικούς και φωνάζοντας άσχετα συνθήματα προκειμένου να περάσουν στο λαό ότι η κατάληψη του Πολυτεχνείου ήταν μία στενή αναρχοκομμουνιστική ενέργεια και να την καταπνίξουν. Και για του λόγου το αληθές να το συγκεκριμένο κείμενο: https://erodotos.files.wordpress.com/2011/11/pan04.png

   Διαγραφή
  2. Σχετική επιστολή του ΚΚΕ στην Ελευθεροτυπία: "Παρακάτω δημοσιεύουμε ολόκληρη την επιστολή προς την «Ελευθεροτυπία».
   «8/6/2011
   Κυρία Κύρα Αδάμ
   Οσοι έζησαν τα γεγονότα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου του '73 και όσοι γνωρίζουν στοιχειωδώς την ιστορία, ξέρουν ότι το ΚΚΕ και η ΚΝΕ από την πρώτη στιγμή της εξέγερσης πήραν ξεκάθαρη θέση, την χαιρέτισαν, την υποστήριξαν (Ανακοίνωση του ΠΓ 15/11/73) και ότι στελέχη και μέλη του έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην εξέγερση και εκατοντάδες πλήρωσαν γι' αυτό με φρικτά βασανιστήρια, φυλακίσεις και εξορίες.
   Ωστόσο στο φύλλο της εφημερίδας σας (8 Ιουνίου) στη στήλη "Πολιτικά Παρασκήνια" ο συντάκτης Μήτσος Π. επαναλαμβάνει ως δεδομένο ένα αισχρό και μεγάλο ψέμα που εκτοξεύουν κατά καιρούς διάφοροι κατά του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σε ό,τι αφορά στη θέση του για το Πολυτεχνείο το '73 και γενικότερα για την "Πανσπουδαστική φ. 8", επειδή δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν την πολιτική του. Ο πιο πρόσφατος ήταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Συγκεκριμένα, γράφει ο εν λόγω συντάκτης της εφημερίδας: "Ας θυμηθούμε λοιπόν και διότι ως γνωστόν τα γραπτά μένουν τι έγραφε η Πανσπουδαστική για το Πολυτεχνείο" και ξεφουρνίζει ότι έγραφε "300 προβοκάτορες κατέλαβαν το Πολυτεχνείο".
   Επειδή όμως τα γραπτά όντως μένουν, ο συντάκτης σας είναι πολλαπλώς εκτεθειμένος ή για την εμπάθεια που τρέφει προς το ΚΚΕ ή για την παντελή άγνοιά του για τα γεγονότα. Είτε το ένα ισχύει είτε το άλλο, είναι το ίδιο επιβαρυντικό για κάποιον που θέλει να γράφει την αλήθεια. Σας στέλνουμε φωτογραφία της "Πανσπουδαστικής" φ. 8, που βεβαίως υπάρχει και στο internet, όπου στο πρωτοσέλιδο έχει τους νεκρούς του Πολυτεχνείου, τον Διονύση Κομνηνό, και καλεί σε νέους αποφασιστικούς αγώνες και εκδίκηση για τα νεκρά παλικάρια της εξέγερσης, που σύμφωνα με το συντάκτη σας καταγγέλλει.
   Στο εσωτερικό του φύλλου 8 της "Πανσπουδαστικής" υπάρχει ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα του Πολυτεχνείου που ανάμεσα σε άλλα καταγγέλλει συγκεκριμένο περιστατικό, δηλαδή επιχείρηση να εισβάλουν στην κατάληψη του Πολυτεχνείου προβοκάτορες - ασφαλίτες. Βεβαίως ο συντάκτης σας έχει το δικαίωμα να πιστεύει ότι η χούντα δεν επιχείρησε να χτυπήσει την εξέγερση του Πολυτεχνείου στέλνοντας προβοκάτορες - ασφαλίτες. Οτι ούτε σήμερα χρησιμοποιούνται προβοκάτορες για να τρομοκρατηθεί ο λαός, να συκοφαντηθούν οι λαϊκοί αγώνες που είναι επικίνδυνοι για το σύστημα και την πλουτοκρατία, π.χ. 5 Μαΐου 2010 στη "Μαρφίν", έξω από τη Βουλή κατά του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ κ.ά.
   Αλλο αυτό και άλλο η παραχάραξη γεγονότων και η συκοφάντηση του ΚΚΕ ότι είναι κατά των αγώνων, επειδή είναι κατά των μηχανισμών συκοφάντησης και προβοκάτσιας και επειδή το ΚΚΕ καλεί το κίνημα να περιφρουρεί τις κινητοποιήσεις του.
   Παρακαλούμε για την επανόρθωση.
   Επισυνάπτουμε το πρωτοσέλιδο του φύλλου 8 και τη σελίδα με την ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής.
   Για το Γραφείο Τύπου
   Παναγιώτης Μεντρέκας
   ΥΓ: Προτρέχοντας και απαντώντας στο επιχείρημα ότι την πλειοψηφία στην πρώτη Συντονιστική Επιτροπή είχε η ΚΝΕ, δεν διαφωνούμε, έτσι ήταν, αλλά αυτό τι αποδεικνύει; Είχε την πλειοψηφία σε μια κατάληψη με την οποία διαφωνούσε;»."

   Διαγραφή
 3. Ο Νίκος από Λαμία και πάλι. Θέλω να μου στείλεις μία ανακοίνωση της ΚΝΕ ή του ΚΚΕ για τις μαθητικές κινητοποιήσεις της περιόδου που να αποδεικνύει αυτό που λες. Από πού συμπεραίνεις ότι οι κινητοποιήσεις του ΚΚΕ για τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου ήταν απομονωμένες από το λαϊκό κίνημα ενώ οι ενέργειες των αναρχικών όχι; Για τη μεταρρύθμιση του Καραμανλή στο ασφαλιστικό μήπως τη μέρα που το "φλώρικο" ΚΚΕ απλά διαδήλωνε προέβησαν οι αναρχικοί σε καμία επανάσταση και δεν το πήραμε χαμπάρι; Επίσης στο κείμενο φαίνονται και δύο αυταπάτες σου που τώρα έπαψες να έχεις. Λες ότι διαφωνείς με τις πράξεις βίας από όπου κι αν προέρχονται και καλλιεργείς στάση αναμονής και περιορισμού των απαιτήσεων του όποιου κινήματος στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ (τότε). Την ίδια τακτική ακολούθησε ο αναρχικός χώρος και με τον ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι και πριν την υπογραφή του 3ου μνημονίου...

  ΑπάντησηΔιαγραφή