Τρίτη, 16 Μαρτίου 2010

Σε κατάσταση πολιορκίας το ΠΑΣΟΚ….


Μετά το <σοκ και δέος> που ακολουθεί η κυβέρνηση προς τους πολίτες για να μετριάσει (ανεπιτυχώς μέχρι τώρα) τις αντιδράσεις της κοινωνίας για την οικονομική πολιτική που έχει επιλέξει, τον λόγω έχουν πλέον οι οργανωμένες επιθέσεις κεντρικών στελεχών προς την βάση του κινήματος, τα απλά μέλη και τους φίλους του. Αναφέρομαι στη συνέντευξη του Ευάγγελου Βενιζέλου που ούτε λίγο ούτε πολύ θεωρεί <επίδοξους πολιτευτές> όσους διαφωνούν με τα νέα μέτρα για την οικονομία ενώ όσους συμφωνούν (κυρίως βουλευτές και υπουργούς) ότι τηρούν στάση ευθύνης. Από την άλλη μεριά ο κύριος Πάγκαλος φροντίζει να εξαγριώνει τους παρευρισκόμενους σε κάθε εκδήλωση διαδικασία η συνέλευση, με επιθέσεις λεκτικές σε όσους διατυπώνουν διαφορετικές απόψεις η προσεγγίσεις . Η <ανοιχτές> διαδικασίες έχουν δόση τη θέση τους σε συζητήσεις θεσμικών οργάνων (Συντονιστικές Τοπικών και οργανώσεων, και Νομαρχιακών Επιτροπών αιρετούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης κλπ). Εν κατακλείδι σιγά σιγά τα κεντρικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ αντιλαμβάνονται ότι η βάση του κινήματος όχι μόνο δεν είναι πεισμένη για τις ακολουθούμενες πολιτικές της αλλά αντιτίθεται σθεναρά σε κάθε ευκαιρία, και είναι λογικό γιατί είναι διαφορετικό να δέχεσαι κριτική ως ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ από ανώνυμο πλήθος, και άλλο να σε μέμφονται καθημερινά, συνάδελφοι, συγγενής, και φίλοι.
Στην πλειονότητα τους τα μέλη του ΠΑΣΟΚ αλλά και οι απλοί ψηφοφόροι γίνονται ολοένα η πιο σκληροί επικριτές των νέων μέτρων μην μπορώντας να πιστέψουν ότι μόλις 6 μήνες μετά τις εκλογές διαψεύστηκαν όλες οι προσδοκίες για μια κοινωνία δικαίου, ανακατανομής πλούτου κλπ.
Αρκετοί προσπάθησαν να βάλουν <κόκκινες γραμμές> και δεν τα κατάφεραν, και από την άλλη κάποιοι υιοθετούν τακτική <σκληρής γραμμής> απέναντι σε όσους διαφωνούν, κάνουν διαρροές και απειλούν με έκτακτο συνέδριο (real news Κυριακής), κάτι που εξοργίζει ακόμα περισσότερο τη βάση. Μία τέτοια γραμμή είναι βέβαιο ότι ακολουθείτε μεμονωμένα από κάποια στελέχη που δεν έχουν την έγκριση του Προέδρου. Πολλά όμως θα ξεκαθαριστούν στις Συνελεύσεις που θα γίνουν την ερχόμενη εβδομάδα αλλά και στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου.

3 σχόλια:

 1. Δεν είναι σοκ και δέος για τον περισσότερο κόσμο που δεν δουλεύει στο Δημόσιο τα μέτρα. Αντίθετα πολλοι τα βρίσκουν ευχάριστα γιατί ο πληροφορικάς στον ιδιωτικό τομέα πληρώνεται 1000 ευρώ και ο πληροφορικός στο δημόσιο 2000 ευρώ. Σίγουρα αυτός που παίρνει 2000 δεν είναι προνομιούχος. Αυτός που παίρνει 1000 τι είναι;

  Δεν θα επεκταθεί στον ιδιωτικό τομέα η περικοπή των δώρων γιατί πολύ απλά κόπηκε το 8ωρό και δουλεύουν 4ωρα και το 5ήμερο και δουλεύουν 3ήμερα και 4ήμερα. Δεν φοβίζει κανέναν εαν κόψουν τα δώρα γιατί το έχουν κάνει!

  Το δημόσιο πρέπει να καταστεί ασύμφορο για να δουλέψει κανείς. Για να έχουμε ανάπτυξη πρέπει ο επιστήμονας να βγει στην ελεύθερη αγορά. Για να έχουμε εξάλειψη της διαφθοράς πρέπει ο επιστήμονας να σταματήσει να παρακαλάει και να γλύφει στο ένα και το άλλο πολιτικό γραφείο.

  Η βάση του ΠΑΣΟΚ είναι οι διορισμένοι...γι'αυτό τους διορίσανε, ας φωνάζουν λοιπόν! Οι υπόλοιποι τι έχουμε να χάσουμε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η αλήθεια είναι πως το σοσιαλιστικό κίνημα της Ελλάδας, εφαρμόζει την πιο σκληρή μορφή δεξιάς διακυβέρνησης, που γνώρισε ο τόπος μετά την μεταπολίτευση.

  Όπως επίσης, αλήθεια είναι το γεγονός ότι δεν ενδιαφέρεται κανείς πολίτης για το μέλλον της χώρας, όταν το δικό του μέλλον βλέπει να είναι τόσο δυσοίωνο.

  Ακόμη να πω πως, οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, αλλά και μεγάλο κομμάτι του ελληνικού λαού, περίμενε να τιμωρηθούν αυτοί που έφτασαν την χώρα στην σημερινή τραγική κατάσταση. Αντίθετα όμως, βλέπει να ζητάνε από τον λαό να πληρώσει. Και όσοι έφταιξαν να μην τους ενοχλεί κανείς. Άδικο και σίγουρα αντισοσιαλιστικό!

  Επίσης, τα τελευταία πέντε χρόνια η δεξιά γέμισε το δημόσιο με δικά της παιδιά. Δεν είναι οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ που είναι βολεμένοι. Όμως φαίνεται ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι εκείνη που διατηρεί την δεξιά δημόσια διοίκηση, με πυροτεχνήματα τύπου "αξιοκρατία".

  Πέρα από αυτό όμως, στην Ελλάδα συμβαίνει το εξής.

  Ο ιδιωτικός υπάλληλος έχει καταντήσει δούλος του κεφαλαίου. Κρίμα οι αγώνες και οι κατακτήσεις. Ξαναγυρίσαμε σε εργασιακό μεσαίωνα.

  Ο ελεύθερος επαγγελματίας - που θεωρείται και η ραχοκοκαλιά της οικονομίας - έχει ποδοπατηθεί από τα μεγάλα συμφέροντα. Δεν έχει καμία δικλίδα ασφαλείας ώστε να μπορεί να επιβιώσει στον χώρο.

  Ο μόνος που έμενε απείραχτος ήταν ο δημόσιος υπάλληλος. Τώρα όχι μόνο του βάζουν χέρι, αλλά τον θεωρούν και υπεύθυνο για το χάλι μας. Δεν φταίνε οι μισθοί τους, οι μίζες τους και τα τόσα άλλα. Φταίνε οι δημόσιοι.

  Δεν πρέπει να στραφούμε ο ένας ενάντια του άλλου. Δεν μου φταίνε οι δημόσιοι. Να΄ναι καλά οι άνθρωποι. Μου φταίει που ο ιδιωτικός τομέας και το ελεύθερο επάγγελμα έχουν τόσο απάνθρωπες συνθήκες εργασίας.

  Δεν θέλω την κατσίκα του γείτονα πεθαμένη για να είμαι καλά. Αν αλλάξουμε αυτή την νοοτροπία από το dna του Νεοέλληνα σίγουρα θα είναι μια καλή αρχή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ο Δημόσιος υπάλληλος πληρώνεται απο τον έλληνα φορολογούμενο και πρέπει να "ρίξει τις τιμές" για να διευκολύνει την κατάσταση.

  Κανείς δεν θέλει να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα, πως μπορεί όμως ο μισθός των 700-1000 ευρώ να στηρίξει εισοδήματα 2000 ευρώ;

  Μακάρι να είχαμε όλοι μισθούς ευρώπης και βέβαια να γυρίσουν πίσω τα χρήματα που φάγανε, τώρα όμως σε αυτή τη κατάσταση όλοι πρέπει να προσπαθήσουμε να τα καταφέρουμε.

  Συγχωρέστε μου το απλοϊκό της σκέψης μου αλλά όπως ζητάμε απο τα σούπερ μάρκετ να ρίξουν τις τιμές γιατί δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε έτσι ζητάμε και απο τη κρατική μηχανή να ρίξει τις τιμές γιατί δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή