Δευτέρα, 5 Απριλίου 2010

Τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητούν να αποφυλακιστεί ο Μάριος Ζέρβας


Την άμεση αποφυλάκιση του νεαρού διαδηλωτή Μάριου Ζέρβα, δασκάλου κολύμβησης, ο οποίος συνελήφθη στις 11 Μαρτίου στο απεργιακό συλλαλητήριο και κρατείται προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό, ζητούν με επιστολή που απευθύνουν στον πρόεδρο του Αρείου Πάγου οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Βουδούρης, Θανάσης Οικονόμου και Μάγια Τσόκλη.
Επισημαίνουν ότι η προφυλάκιση, η οποία βασίστηκε στην κατηγορία ενός αστυνομικού, ενώ διαψεύδεται από δεκατρείς άλλους αυτόπτες μάρτυρες, αναδεικνύει τις αδυναμίες του δικαστικού συστήματος. Κι αυτό γιατί πρέπει να εφαρμόζεται μόνο όταν υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής, κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια ή κίνδυνος φυγής του κατηγορουμένου, προϋποθέσεις που, όπως λένε, δεν ισχύουν στη συγκεκριμένη περίπτωση.
Οι βουλευτές χαρακτηρίζουν την προφυλάκιση του Μ. Ζέρβα ως εκτροχιασμό και κηλίδα στην εύρυθμη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος, υπενθυμίζοντας τις αυστηρές προϋποθέσεις που θέσπισε ο νόμος που ψηφίστηκε τον περασμένο Νοέμβριο. «Διαπιστώνουμε ότι χρειάζεται ακόμη αρκετός δρόμος για να εμπεδωθούν οι έννοιες της προστασίας του πολίτη και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο σύνολο του κρατικού μηχανισμού», καταλήγουν.
sibilla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου