Παρασκευή, 7 Μαΐου 2010

Αργεντινή προειδοποιεί Ελλάδα για το ΔΝΤ!


ΑΘΗΝΑ 06/05/2010
Οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα είναι "σημαντικές" αλλά "θα χρειαστούν χρόνο", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, προσθέτοντας ότι το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών παρακολουθεί την κατάσταση.

Ο Ρόμπερτ Γκιμπς επεσήμανε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ενημερώνεται τακτικά από το οικονομικό επιτελείο του, ενώ οι σύμβουλοί του είναι σε επαφή με τους Ευρωπαίους ομολόγους τους.

Την ίδια ώρα, η πρόεδρος της Αργεντινής, Κριστίνια Φερνάντες ντε Κίρχνερ, προειδοποιούσε ότι τα μέτρα λιτότητας μπορεί να πυροδοτήσουν κοινωνική αναταραχή, όπως αυτή που αντιμετώπισε η χώρα της την περασμένη δεκαετία.

"Οι συνταγές που επιβάλλονται στην Ελλάδα είναι ταυτόσημες με αυτές που εφαρμόστηκαν εδώ το 2001", είπε η Κίρχνερ, υπογραμμίζοντας τις ομοιότητες μεταξύ της κατάστασης που επικρατεί στην Ελλάδα και την κοινωνική, πολιτική και οικονομική κρίση που συγκλόνισε την Αργεντινή προτού η χώρα κηρύξει στάση πληρωμών."Τα άγρια μέτρα λιτότητας θα συναντήσουν αντίσταση. Θα τελειώσουν άσχημα", υποστήριξε.
Nooz.gr

1 σχόλιο:

  1. Φυσικά υπάρχει η τεράστια ποιοτική διαφορά ότι η Αργεντινή είχε υιοθετήσει το δολάριο σαν νομισμά της χωρίς να είναι μέλος των ΗΠΑ ενώ η Ελλάδα είναι ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της Ευρωζώνης.

    Για αυτό τον λόγο μας έσωσαν.

    Και οι 2 χώρες έχουν το κοινό πρόβλημα της μικρότερης ανταγωνισικότητας συγκριτικά με τις ΗΠΑ, στην περίπτωση της Αργεντινής, και των άλλων χωρών της Ευρωζώνης στη δικιά μας.

    Γιατί κανένας πολέμιος του ΔΝΤ δεν αναφέρει την επέμβαση του στην Τουρκία όπου ήταν απόλυτα επιτυχής;

    ΑπάντησηΔιαγραφή